Eşitsizlikleri azaltmak veya iklim kriziyle mücadele etmek için

PROJEN VARSA

DESTEĞİN VAR!

Birinci dönem başvuruları sona ermiştir, projeleri ve proje ekiplerini tanıyın

Sürdürülebilir bir dünya inşası için sosyal inovasyon ve sosyal fayda odağında yenilikçi yöntemler kullanarak toplumsal dönüşümlere aracılık eden projeleri, kapasitelerini geliştirmek üzere destekliyoruz.

+ Detaylı bilgi

İKLİM KRİZİ İLE MÜCADELE ALANINDA

Program, iklim kriziyle mücadele kapsamında yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması, emisyon (karbon) azaltımı, döngüsel ekonomi modellerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, ileri dönüşüm (upcycling), atıkların değerlendirilmesi ve geri kazanımı, su kaynaklarının sürdürülebilirliği, karbonsuz kentsel mobilite çalışmalarının yaygınlaştırılması ve biyoçeşitliliğin azalmasıyla mücadele temalarındaki çalışmaları destekler.

+ Detaylı bilgi

EŞİTSİZLİKLERİN AZALTILMASI

Program, eşitsizliklerin azaltılması kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, ayrımcılığın ve kutuplaşmaların önlenmesi, engellilik alanında eşitsizliklerin azaltılması, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve istihdamda fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sağlayan çalışmaları destekler.

+ Detaylı bilgi
BORUSAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FAYDA PROGRAMI
BORUSAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FAYDA PROGRAMI

Eşitsizlikleri azaltmak ve/veya iklim kriziyle mücadele konularında projem var ama desteklere erişimde zorlanıyorum veya hedef kitlemi genişletmeyi, hedef kitlem üzerinde etki yaratmayı hedefliyorum diyorsan hemen başvur!

DESTEKLENEN PROJELER

Ayşe Damla İşeri

Dem Derneği’nin Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu

Türkiye’de sağır ve işitme engelli kadınlarınların toplumsal cinsiyet eşitliği temelli hakları ile ilgili farkındalığını arttırmayı amaçlıyor.

Nesra Gürbüz ve Gülşah Özdemir Koryürek

Zaman Yolcusu Kreta

Çocuk hakları odağında bir uzaylı gözünden iklim krizinin hikâyesi.

Prof. Dr. Mustafa Sarı

Pinaların Çığlığı

Marmara Denizi'ndeki müsilajın ve iklim değişikliği sebebiyle yaşanan ekosistem tahribatının etkilediği Pina popülasyonlarını, bilimsel verilerle, farkındalık çalışmalarıyla ve restorasyon stratejileriyle korumayı amaçlıyor.

Sorularınız için
programs.istanbul@impacthub.net adresine, konu bölümüne “Sürdürülebilir Fayda Programı” ifadesini ekleyerek, mail atabilirsiniz.